Razgovor:René Descartes

Izvor: Wikicitati
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Nuvola apps important.svg Ovo je stranica za razgovor na kojoj možete predlagati izmjene na članku.

  • Mislim da bi trebalo izbacivati ova slova radi kojih ne možemo tražiti na pretrazi. Zadržati u članku, ali ne u naslovu. --Harač 22:38, 19 juni 2006 (UTC)
Ne znam na koju pretragu mislis. Ja koristim google. Upisem - Descartes wikicitati - i odmah nadje clanak. Znas da ova pretraga wikipedijina ne funka kako treba. A standard je da se naslov pise u originalu, kao i na wikipediji. Mozda bi mogli praviti redirect, npr. Rene Descartes redirect na René Descartes. - Zumbulka 22:59, 19 juni 2006 (UTC)
Najbolje je da su naslovi clanaka u originalu. Korisnici sa drugi wikicitata mogu tako lakse da nadju taj clanak. Problemi oko slova mogli bi da se rijese tako sto bi se napravila nova stranica (npr. "Rene Descartes") sa redirectom na pravu stranicu, u ovom slucaju "René Descartes". --Elmir[demicx] 11:15, 20 juni 2006 (UTC)
  • ma mislio sam na pretragu kada stavljam linkove na neke pojmove, pa se onda moram vraćati na njegovu stranicu pa kopitati ime pa ga stavljati tamo gdje hocu, mislim mogu ja to raditi samo mi naporno :P To sa redirect je najbolje rješenje. Za svakog treba prvo napisati bez tih znakova i onda ga preusmjeriti na originalno pisanje. --Harač 16:34, 20 juni 2006 (UTC)

Start a discussion about René Descartes

Start a discussion