Wikicitati:Tehnička pitanja

Dodaj temu
Izvor: Wikicitati

Ako Vam nešto nije jasno o uređivanju i radu na Wikicitatima, ovo je stanica za Vas, gdje možete postaviti pitanje, a čijeg odgovora nema na stranicama pomoći. Samo kliknite na opciju "Uredi" i postavite pitanje, ali pitanje možete poslati i

Ime projekta je Wikicitati na bosanskom jeziku[uredi]

Ime projekta je (u nominativu) Wikicitati na bosanskom jeziku, MediaWiki:Searchsuggest-search glasi Pretraži Wikicitate.

Isto tako {{SITENAME}} tj. {{IMESAJTA}} glasi Wikicitati.


To je vidljivo i iz {{ns:4}}, odnosno {{ns:Project}} odnosno {{ns:Wikiquote}}, te {{ns:5}} odnosno {{ns:Project_talk}}.

Razgovor uz ispravno imenovanu stranicu Wikicitati:Vrata zajednice vodi na Razgovor o Wikicitatima:Vrata zajednice, dok neispravno imenovana stranica Wikicitat:Pretraga ima predviđen razgovor na Razgovor:Wikicitat:Pretraga, kao da je riječ o glavnom imenskom prostoru ({{ns:0}}; broji se kao stranica sa sadržajem).

MediaWiki:Talk (Razgovor) treba izbrisati da bi bio vidljiv MediaWiki:Talk/bs (Razgovor).

Puno je jednostavnije lokalno osvježiti logo i prekategorizirati kategoriju, nego trošiti vrijeme na glasanje i tražiti da drugi odrađuju posao na Phabricatoru. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 08:00, 26. aprila 2019. – 20. ša'ban 1440. (CEST)

About deploying StructuredCategories in the Bosnian Wikiquote[uredi]

Hello,

I developed a Gadget that generates a link to a structured description of a given Wikimedia category based on the commonly used Wikidata statements to efficiently define its direct members. Please find the description of the Gadget at https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata:Structured_Categories and its JavaScript source code at https://www.wikidata.org/wiki/User:Csisc/StructuredCategories.js. I ask how to deploy this tool in the Bosnian Wikiquote so that it can be featured in the Preferences for users.

Yours Sincerely,

--Csisc (razgovor) 15:26, 16 april 2021 (KSV)Odgovori