Sulejman Kupusović

Izvor: Wikicitati
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Sulejman Kupusović

bosanskohercegovački režiser
Rođenje
7. april 1951.
Kladanj, Bosna i Hercegovina
Smrt
15. august 2014.
Sarajevo, Bosna i Hercegovina
  • "Kroz humoran odnos, zapravo, govorimo o našoj prošlosti i sadašnjosti. Da te već godinama mistificirane pojmove "balija", "vlah", "šokci"... i tako dalje, koji su dugim susprezanjem, kad su podivljali ti porivi i napravili to što jesu, uz pomoć nesposobnih političara, igrajući se s tim pojmovima, došlo se do paroksizma. I čini se da smo uspjeli." (Azra, 27 novembar 2002, o seriji Viza za budućnost)
  • "Radovan Karadžić je prvi honorar u životu zaradio kod mene. Pripremao sam "Braću Karamazove" i pitao sam primarijusa Cerića koga mi predlaže da mi bude savjetnik sa glumcima za neuropsihijatrijske slučajeve. On meni kaže: "Ima jedan mladi pjesnik, neuropsihijatar." E, tako sam ja upoznao Radovana... Poslije toga dobio je posao i bio neuropsihijatar FK Sarajevo i onda su gotovo ispali iz lige zbog toga." (Azra, 27 novembar 2002)
  • "Meni se dešava Meša i privatno, kompletno. I ja imam svoju Tijanu, imam svoje muke sa sredinom, sa gadostima, sa poganima, sa gmazovima svih vrsta. Pa zar i ova igra oko predstave nije dokaz da sam Šabo." (Nezavisne novine, 2003)