Jel neko vidio djevojčice, kurve, ratne zločince

Izvor: Wikicitati
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Jel neko vidio djevojčice, kurve, ratne zločince
Autor
Emir Imamović
Jel neko vidio.jpg
Originalni naziv
Jel neko vidio djevojčice, kurve, ratne zločince
Datum izdavanja
2006.  • "Knjiga je nastala na osnovu događaja otmice četiri djevojčice iz Tešnja. Nisam pokušavao rekonstruistati događaj, samo sam uzeo neke likove i u svjetlu toga prikazao bh. stvarnost" (autor)
  • "Garin je djed znao reći da se komunizam, prehlada i mahmurluk najteže istjeruju iz insana i da je za svaku boljku potrebno ležati: za komunizam u zatvoru, za prehladu 'nako, a za mahmurluk u dobrom snu."

Drugi o knjizi[uredi]

  • Boris Dežulović
    • "Kad su Garo i Žuti planirali otmicu koja će im promijeniti živote, nisu mogli znati da ćete se među njihovim taocima naći i vi, zatočeni među koricama ovog urnebesnog magikomičnog trilera bez hrane, bez pića, bez daha i bez ikakve šanse za bijeg, sudbine posve neizvjesne do posljednje stranice."
  • Ahmed Imamović
    • "Još je Aristotel kazao kako nije važno koliko je istinito ono o čemu se piše, već koliko se istinitim doima. Problem s bosanskom zbiljom je, međutim, taj što je svaka istinita priča nevjerovatnija od bilo koje fikcije. I zato, ako vam se u knjizi Emira Imamovića nešto učini nemogućim, budite sigurni da ste naišli na dokumentarne dijelove. Nakratko zaboravite Aristotela: ovo je roman o zemlji u čijim granicama ne stanuje logika, i u kojoj je u svakom trenutku sve - baš sve! - moguće."