Razgovor:Haris Silajdžić

Izvor: Wikicitati
Idi na navigaciju Idi na pretragu

-TUZLA IMA ŠTO DRUGI NEMAJU-

-TUZLA IMA LJUDE KOJIMA SU ODUZETA LJUDSKA PRAVA A DRUGI NEMAJU. -TUZLA IMA PORODICU KOJA ŽIVI BEZ STRUJE A DRUGI NEMAJU. -TUZLA IMA DJECU KOJA ŽIVE U MRAKU A DRUGI NEMAJU. -TUZLA IMA A DRUGI NEMAJU I OVO:

    „DAJEM KUĆU NA POKLON“

„SVIM ORGANIZACIJAMA ZA LJUDSKA PRAVA, POLITIČKIM STRANKAMA, VLADINIM I NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA, ELEKTROPRIVREDI, OPŠTINI, KANTONU, PRESJEDNICIMA, NAČELNICIMA, MINISTRIMA I OSTALIM HUMANISTIMA, JER ONI TO ZASLUŽUJU“ A USLOV JE SAMO DA ME NAZOVU ILI DOĐU PA DA DOKAŽU DA IMAJU VEĆU POTREBU ZA KUĆOM OD MOJE PORODICE. -STO DVADESET I NEKI DAN ŽIVI SEDMOČLANA PORODICA U MRAKU, PA NEKA DUGO TRAJE OVAJ RAT ALI ĆE PROĆI, PA ĆE STRUJA DOĆI. HEJ ŠTA REČE ČOVJEČE KAKAV RAT PA VEĆ JE GODINAMA MIR. AAAAHA, HHHM, JAAA,MA NEKA AKO NEMA RATA RAZUMIJEM TI JA OVA LJUDSKA PRAVA A RAZUMIJE I MOJA UNUKA ŠTO IMA DVIJE GODINE A I SIN ŠTO IMA TRI GODINE A I KĆERKA ŠTO IDE U ŠKOLU U ČETVRTI RAZRED O.Š. SOLANA TE KAŽE: -MOJ ŽIVOT JE TACNA SA BIJELOM SVIJEĆOM KOJA GORI SVAKU NOĆ A JA SJEDIM PORED NJE, JER NEMAM STRUJE.JA PUNO VOLIM OVU MALU BIJELU SVIJEĆU KOJA SE TOPI SVAKU NOĆ, NEGO OVE „VELIKE“ LJUDE KOJIMA ĆE IPAK KRAJ KAO MOJOJ SVIJEĆI DOĆ. -SAMO NAZOVITE BROJ TEL.061 33 00 59.

                          „ODBAČENI GRAĐANIN“

Ovo je plakata koju sam polijepio po gradu Tuzli 7.maja ove godine da bih javnost saznala da ima porodica u ovom vijeku koja živi već 131 dan bez struje a kada će dobiti samo Allah zna pa bih molio primaoca ove poruke da ju proslijedi za Harisa Silajdžića,Sulejmana Tihića i druge da nemaju pravdanja pred Uzvišenim Allahom da nisu znali za slučaj moje porodice.