Razlika između izmjena na stranici "Richard Holbrooke"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dodano 260 bajtova ,  prije 14 godina
nema sažetka izmjene
 
 
*"Miloševićeva smrt izazvala je oživljavanje mnogih neobičnih sjećanja. Taj je čovjek uništio Blakan. (...) Nekada čudovišta, poput Hitlera i Staljina, ostave najveći trag u historiji, a takav je slučaj i sa Miloševićem." - izjava za BBC 2006.
"Najveća greška Daytonskog sporazuma je to što smo dozvolili Republici Srpskoj da zadrži pridjev Republika. Mislili smo da ta riječ nema ništa veće značenje nego Republika Texas ili Commonwealth of Massachussetts. Nismo shvatali historijske konotacije te riječi za Balkansku stvarnost. Naravno, Milošević je zagovarao to ime ali vjerujemo da su mu još par Tomahawk raketa mogle promijeniti mišljenje." - 11. novembar 2005.
 
 
*"Najveća greška Daytonskog sporazuma je to što smo dozvolili Republici Srpskoj da zadrži pridjev Republika. Mislili smo da ta riječ nema ništa veće značenje nego Republika Texas ili Commonwealth of Massachussetts. Nismo shvatali historijske konotacije te riječi za Balkansku stvarnost. Naravno, Milošević je zagovarao to ime ali vjerujemo da su mu još par Tomahawk raketa mogle promijeniti mišljenje." - 11. novembar 2005.
 
{{Wikipedia|Richard Holbrooke}}
13.900

izmjena

Navigacija