MediaWiki:Uploadtext

Izvor: Wikicitati
Idi na navigaciju Idi na pretragu
STOP! Prije nego što postavite datoteku obavezno izvršite slijedeće:
  • Pretražite zajedničku repozitoriju, Wikimedia Commons, jer je vrlo vjerovatno da na Commonsu postoje relevantne datoteke. Slike sa Commonsa koristite kao i lokalne slike: [[Image:Ime Slike]].
  • Wikicitatov princip je da sve postavljene datoteke trebaju da budu ili u javnoj domeni ili pod GNU Slobodnom Dokumentacionom Dozvolom. Nemojte kopirati slike sa trećih stranica niti pisanih izvora ukoliko nije jasno istaknutno da spadaju u jedan od ova dva slučaja jer time samo štetite Wikicitat projektu. Shodno tome, obavezani se da postavite obavještenje o izvoru i obavještenje o korištenju datoteke. Ukoliko ne podmirite ove obaveze vaša postavka će biti izbrisana. Ako ste vi vlasnik autorskih prava nad datotekom, morate pristati da je oslobodite pod GNU Slobodnom Dokumentacionom Dozvolom.

Primite na znanje da datoteke, kao i Wikicitat tekstovi, podliježu nemilosrdnim izmjenama ukoliko ostali korisnici smatraju da izmjene služe svrsi projekta te da možete bili blokirani ako zloupotrebljavate sistem.

Obavezani se da postavite obavještenje o izvoru slike u niže ponuđenom "Sažetku"
Obavezani ste da sa dole navedenim opcijama ubacite odgovarajuća obavještenja o korištenju slike

.