Jeleni na kiši

Izvor: Wikicitati
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Jeleni na kiši
Autor
Tarik Kulenović
Jeleni na kiši.jpg
Originalni naziv
Jeleni na kiši
Datum izdavanja
2003.  • "- Daj mi reci... To s Gogićem... Kaj je to bilo s njim?
- Kaj bi bilo? Mrtav je. Predozirao se.
- Kako? Čime?
- Životom, stari moj, životom." (str.12)
  • "- Ma znaš... Ovo kako pričaš da spavate u kućama... Stalno se brinem da vam se ne prišuljaju, znaš kako su se partizani znali prišuljati. Domobrani se napiju, zaspu i ovi uđu... Dovoljno je da bace bombu kroz prozor.
- Ma nemaš se kaj brinuti. Čuvamo se mi. Ja ti uvijek spavam dalje od prozora. A i tamo gdje mi idemo uglavnom nema prozora. nema ni čitavih kuća.
- Stalno mi se motaju po glavi ti partizani.
- Stari, nemaš se kaj brinuti. Mi nismo domobrani. A oni prijeko su pičke, a ne partizani. Znaš kaj, ak' nečeg u ovom ratu nema, onda nema partizana." (str.15)
  • "- Jebote, Fric, koji si ti naivac. Ljudi su išli zbog pljačke, zbog love, stanova, kakva Hrvatska? Kaj? Franjo je prvo sebi prisvojio kuću u Nazarevoj, a onda je donio zakon kako niko ne smije otkupljivati nacionalizirane stanove."
- I kaj je tu loše? - pitao je Beli. - Mora čovjek negdje stanovati.
- Jebote, bila je gola pljačka. Pizdu strininu, kamiondžije su najbolje prošle u ovom ratu. Onaj lik kaj je furao autobus na Plitvicama postao je general, onaj mali kaj je furao kamion u Bosnu da peru lovu, kaj su njemu dali? Dukat? Badel?
- Ja bi da su meni dali Badel - odgovorio je Iskusni.
- Propala bi firma - odgovorio je Beli.
- Kaj? I ovak' su propali. Jebote, što četnik nije uništio, Hrvat je opljačkao - vrisnuo je Zlaja.
- Daj, jebote, ti si komunjara. Samo serete propagandu. Nemre čovjek od vas živit' - rekao je Beli.
- Kak' ne bi bio komunjara? Zaposlim se u firmi, odem u rat i kad se vratim, firme više nema. Gdje je? Privatizacija? Kome? Nekom 'Rvatu. Nemre reći H, al' zna grabit'. Do '91. su svi bili komunisti, a onda su se sjetili da su katolici. Hrvatine. Pardon, 'Rvatine." (str.92.)
  • "Da bi postao vojnik, moraš biti zdrav i zdrave pameti. Onda sve rade da te sjebu. Odeš u rat, tereni, hladnoća, vrućina, pucnjava, sjebeš si sve živo i poludiš i onda te više neće. A da si lijepo ostao doma, ništa ti se ne bi dogodilo. Opet, nemreš ispast' šupak. Kaj da te neko pita di si bio u ratu? Doma. Bio sam doma. Tereni su bili lakši za podnijet' od takvog odgovora. Nekak' se izdržalo. Jebi ga, bio je rat." (str.208)
  • "- Nemre bit'!!! - vrisnuo je Fric na zahodu, čitajući Milu. Ekskluzivni prilog o muškoj seksualnosti. Počelo je dobro. Muškarac u dvadesetoj može puno puta, ali kratko, muškarac u četrdesetoj može dugo, ali jednom. Muškarac u tridesetoj? To je dobitna kombinacija. Em može dugo, em može puno puta. Prva dobra vijest nakon dugo vremena. Ionak' smo bili generacija stalno u kurcu." (str.240)