Idi na sadržaj

Denis Bećirović

Izvor: Wikicitati
Denis Bećirović
bosanskohercegovački političar
Rođenje28. 11. 1975.
Tuzla, BiH

 

  • "Živio Sandžak, živjela država Bosna i Hercegovina! Poštujem integritet Srbije, ali volim Sandžak, nikad to nisam krio, a sve draža mi je i autonomija Vojvodine." (5. oktobra 2017., Bosnjaci.net, [1])

Drugi o njemu[uredi]

    • "Što se tiče reakcije Bećirovića, mogu samo reći da smo svi već navikli na 'dobacivanje s tribina' od nedoraslih populista i demagoga." (2.7.2022, Klix, reakcija na komentar Denisa Bećirovića da Bakir treba izabere da bude državnik a ne plemenski vođa, zbog odlaska u Brisel na razgovor sa komesarom EU [2])
    • "Moraju (predsjednici op.a.) nešto referentno i veliko uraditi, moraju neke tegobe u životu proći, neka iskušenja teška, što ja ne vidim da je slučaj kod gospodina Bećirovića. On je više od pola života na državnim jaslama, nekim dobrim plaćama u parlamentima, ne vidim gdje je on neku težinu u životu prošao, neka iskušenja koja bi ga očeličila, koja bi napravila od njega jednog pravog žilavog borca koji razumije narod, koji će do zadnjeg daha braniti poziciju naroda i države." (30.6.2022., FTV [3]
    • Denis Bećirović je kao i svaki Dodikov cukica glasao za Zakon (op.a. Zakon o prebivalištu). Sad se pravi neki veliki patriota, kao brani Bosnu od SDS-a. Glasao si Denise Bećiroviću za ovaj Zakon, izađi i objasni to građanima Bosne i Hercegovine." (24. januar 2014., magazin Coolin, [4])
    • "Vi ovdje idete idealistički pričom mi ćemo fino, mi nećemo fino. Moja procjena je da u Predsjedništvu BiH sjedi sijeda glava, sa puno iskustva. To što govorite da ste kandidat sedam stranaka, znat ćemo za sedam dana, pobjednik će biti na relaciji Radončić-Džaferović." (1.10.2018. godine, FTV, obraćajući se Bećiroviću, prilikom izborne kampanje 2018. [5])