Akif Agić

Izvor: Wikicitati
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Akif Agić
bosanskohercegovački reporter
Rođenje 5. oktobra 1964
Gornji Vakuf, Bosna i Hercegovina
  • "Svakako da je cilj Mustafe Čengića ostvaren, jer je dobio medijiski prostor za kojim je žudio ne birajuči sredstva. Ipak treba znati da je Alija Izetbegović ostao broj jedan kod Bošnjaka i da je uvijek imao svesrdnu podršku Bošnjaka među kojima su prednjačile i cijele velike porodice među kojima i Čengići. Kukolja i izroda mora biti, pa od toga nisu imuni ni veliki mnogobrojni Čengići." (komentar na knjigu "Alija Izetbegović jahač apokalipse", oktobar 2015)
  • "Po dosadašnjim informacijama postupak Nerdina Ibrića se može okarkterisati samo kao OSVETA…OSVETA za strašno zlo koje mu je naneseno a da sudovi i druge institucije nisu htjeli procesuirati zločince.. Bošnjak ne može biti terorista jer njegovo istorijisko i geografsko okruženje ga je učinilo takvim, ali mogu pojedini umbolnici koji nose ime muslimansko i sa ovih su prostora to činiti i nanositi im veliku štetu. Tako terorista može biti, i neko ko nije musliman, što je očit primjer Milorad Dodik koji vrši totalni teror nad svima nama koji živimo u BiH a takvih ima svuda." (autorski članak Akifa Agića i komentari na slučaj Nerdina Ibrića u Zvorniku)
  • "Pomogao je tad, puno, u onako teškom vremenu i odmah je naređeno da se brigada Jajčana doda i pomogne Gornjem Vakufu. Ponovo sam u predsjedništvu i opet tražim pomoć za moj Vakuf. Opet on naredi da se hitno pomogne Gornjem Vakufu i šalje diverzantsku četu Zeničana kao najelitniju iz Trećeg korpusa da se pomogne i da zaustavimo nalet Hrvatske agresije u kojoj učestvuju najelitnije postrojbe Franja Tuđmana. Tražim pomoć za političku smjenu zločestih političara i opet mi pomogne. Kabinet predsjednika Alije Izetbegovića sam osjećao kao svoje mjesto u kom mogu učiniti nemoguće, mogućim."