Razlika između izmjena na stranici "Jevreji"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dodan 371 bajt ,  prije 2 godine
nema sažetka izmjene
**"Jer vi, braćo, prođoste kao crkve Božije koje su u Judeji u Kristu Isusu; jer tako i vi postradaste od svog roda kao i oni od Jevreja, / Koji ubiše i Gospoda Isusa i proroke Njegove, i koji nas isteraše, i Bogu ne ugodiše, i koji se svim ljudima protive, / I zabranjuju nam kazivati neznabošcima da se spasu; da ispune grehe svoje svagda; ali naposletku dođe gnev na njih." (''Poslanica Solunjanima I'', 2:14-16.)
**"Jer se ne stidim evanđelja, jer je sila Božja na spasenje svakome, koji vjeruje, najprije Jevreju, pa Grku." (''Poslanica Rimljanima'', 1:16)
**"Vi ne znate, čemu se klanjate; mi znamo, čemu se klanjamo jer spasenje dolazi od Jevreja." (''Jevanđelje po Ivanu'', 4:22)
 
*[[George Washington]]
**"Židovi rade protiv nas djelotvornije nego neprijateljske vojske. Tisuću su puta pogibeljniji za naše slobode i za veliku stvar koju smo prigrlili. Oni su narodna kuga, najveći neprijatelji narodne sreće." (Maxims of Washington: Political, Social, Moral and Religious, A. A. Appelton & Company, 1855., stranice 125,126, ISBN 978-0931917165)
 
*[[Johannes Mario Simmel]]
Anonimni korisnik

Navigacija