Razlika između izmjena na stranici "Jevreji"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dodana 3.862 bajta ,  prije 4 godine
nema sažetka izmjene
*[[Adolf Hitler]]
**Židovski narod, uza sve svoje prividne intelektualne odlike, ipak je bez ikakve prave kulture. Židov nema nikakvu kulturnu stvaralačku snagu. Židov svih vremena živio je u državama drugih naroda i tamo stvarao svoju vlastitu državu. Ako međunarodni židovski financijski kapital još jedamput ugura europske narode u rat, to će značiti uništenje židovske rase u Europi."
 
*[[Alain Finkielkraut]]
**"O, kako je krasno biti Židov koncem XX stoljeća! Mi više nismo optuženici povijesti, već njezini miljenici. Duh vremena voli nas, časti i štiti, bdije nad našim probitkom, čak im treba naš imprimatur. Novinari podižu nesmiljene optužnice protiv svega što u Europi još preostaje od naci-kolaboracionista i naci-nostalgičara. Crkve se kaju, države čine pokoru. Švicarska više ne zna što bi…"
 
*[[Arthur Schopenhauer]]
 
*[[Fjodor Dostojevski]]
**"Na cijelom svijetu zasigurno nema naroda koji bi se toliko tužio na svoju sudbinu, poniženje, stradanje, mučeništvo, kao što su Jevreji. Pomislio bi čovjek da doista nisu Jevreji ti koji gospodare u Evropi, upravljaju berzama, politikom, moralom jedne države. A što bi bilo da u Rusiji nije tri miliona Jevreja nego Rusa, a Jevreja osamdeset miliona? Šta bi bilo od Rusa? Ne bi li ih odmah pretvorili u robove? I još gore: ne bi li im i kožu ogulili? Ne bi li ih posve iskorijenili, uništili?"
 
*[[Franc List]]
**"Nastaće momenta kada će sve hrišćanske nacije, među kojima žive Jevreji, postaviti pitanje da li ih dalje trpeti ili deportovati. I to pitanje je po svome značaju isto tako važno kao i pitanje o tome da li mi želimo život ili smrt, zdravlje ili bolest, socijalni mir ili stalne nemire."
 
*[[Franjo Tuđman]]
**"Židovstvo će za svoju kob u rasuću prebacivati krivicu uglavnom i pretežito samo na druge, zaboravljajući da se i samo nije odnosilo prema drugima u svojoj državi nimalo drukčije, ni nekad ni danas. A i to da je usred drugih naroda predugo ostajalo stranim tijelom, stavljajući se prečesto u službu tuđina, ili postajući prenositeljem svakovrsnih nadnacionalnih i univerzalističkih utopija. Naravno, takvo je držanje Židovstva produbljivalo suprotnosti, navlačilo omrazbu i izazivalo sudbinu."
 
*[[Gaj Kornelije Tacit]]
*[[Henri Bergson]]
**"Svakako su i neki Židovi svojim držanjem lišenim ikakve moralne odgovornosti izazivali antisemitizam."
 
*[[Henri Ford]]
**"Podvrgnite kontroli 50 najbogatijih jevrejskih finansista, koji finansiraju ratove radi sopstvenog prihoda, i ratovi će nestati"
 
*[[Johann Gottfried Herder]]
*[[Martin Luther]]
**"Židovi su kuga, zaraza i nesreća koju iz njemačkih zemalja valja izgnati isto onako, kako su otišli iz Egipta."
 
*[[Michael Berenbaum]]
**"Nekoć se na holokaust gledalo kao na dio mnogo šire historije II svjetskog rata. Danas se II svjetski rat promatra kao pozadina, a holokaust kao glavna priča."
 
*[[Muhammed]] (Napomena :navedeni Hadisi su upitne ispravnosti;prihvatiti ih s rezervom.)
**"Protjerat ću zasigurno, jevreje i kršćane sa Arapskog poluotoka i ostavit na njemu samo muslimane." (''Muslimova zbirka hadisa'', 1154.)
**"Ne nazivajte prvi jevrejima i kršćanima selam. Kada nekog od njih sretnete na putu, prisilite ga da prođe tamo gdje je najtješnje." (''Ibid.'', 1432.)
 
*[[Napoleon Bonaparte]]
**"Jevreje treba razmatrati kao naciju, ali ne kao religioznu grupu. Oni su nacija u sredini naše nacije. Sopstvenost čitavih sela otimaju Jevreji, oni su uspostavili kmetstvo, oni su prava jata gavranova. Siromaštvo koje izazivaju Jevreji, ne potiče od jednog individualnog Jevreja, ono je suština čitavog tog naroda. Oni su kao gusenice ili skakavci koji jedu Francusku. Jevreji su nacija spremna na najužasnije zločine."
 
*[[Otto Weininger]]
**"Apsolutni Židov nema duše. Stoga ne čudi da u Starom Zavjetu nema vjerovanja u besmrtnost duše. Kako će onaj tko nema dušu osjetiti potrebu za njezinom besmrtnošću? Kod Židova nema ni istinske mistike, ako se izostave puste predrasude i interpretativna magija zvana Kabala. Židovski monoteizam nema s pravom vjerom u Boga ama baš nikakve veze."
 
*[[Petar I Karađorđević]]
**"Više volim da vidim u mojoj zemlji muhamedance i mnogobošce, nego Jevreje. Poslednji su prevaranti i lupeži. Oni neće dobiti odobrenje da se nasele i organizuju svoj posao. Bez obzira na moja naređenja, oni nastoje da to ostvare potkupom mojih činovnika sa ciljem da postanu ravnopravni."
 
*[[Raul Hilberg]]
*[[Richard Wagner]]
**"Na pozornici si ne možemo zamisliti antički ili moderni karakter, bio on junak ili ljubavnik, a glumi ga Židov, da i nehotice ne osjetimo kako je takva izvedba neprikladna i smiješna."
 
*[[Robert Faurisson]]
**"Očito jest ugodno biti Židov u završnim godinama XX stoljeća, ali samo Židov ima pravo da to kaže."
 
*[[Vladimir Čičak]]
**"Kako Židov zapravo predstavlja mješanca, on je prožet više negativnim no pozitivnim duševnim svojstvima. Unašanje razdora predstavlja najjače židovsko duševno svojstvo. Židov nastupa drugačije među Židovima, a drugačije među nežidovima."
 
*[[Voltaire]]
::me učite, izvršiću, i to sa svirepošću, jer hoću
::da usavršim ono čemu ste me naučili." (''[[Mletački trgovac]]'')
 
*[[Winston Churchill]]
**"Nema potrebe preuveličavati ulogu, koju su odigrali internacionalni Jevreji-ateisti u stvaranju boljševizma i njihovog učešća u ruskoj revoluciji. Više od toga, glavna inspiracija i pokretačka snaga dolaze od jevrejskih vođa. U sovjetskim institucijama dominacija Jevreja više je nego poražavajuća. I glavni deo u sprovođenju sistema terora, koji je utvrdio ČK, izvršili su Jevreji i u nekim slučajevima Jevrejke. Takvu đavolsku slavu Jevreji su postigli u vreme terora, kada je Mađarskom vladao Bela Kun"
 
*[[Woody Allen]]
**"Moj se narod moli na jeziku koji ne razumijem. Ko zna, možda sami traže nasilje."
 
== Poslovice ==
Anonimni korisnik

Navigacija