Razlika između izmjena na stranici "Nedžad Ibrišimović"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Bez promjene veličine ,  prije 5 godina
nema sažetka izmjene
* "O svojoj vlastitoj knjizi mogu misliti jedno, a neko drugi nešto drugo. Čak i kada živi svoju [[Knjiga|knjigu]], [[pisac]] se njome ograđuje. Nije li onda slava i poznatost spisateljev paradoks?" (Ibid.)
 
** "To što sam [[Bošnjaci|Bošnjak]], to je dar mojih predaka i moga naroda, to što sam Bosanac to je dar moje zemlje, a što sam musliman to je dar Allaha Uzvišenoga i sve troje sam na neki način u sebi zatekao." ("Ruhani i šejtani inspiracija")
 
* "Učio sam da u [[Filozofija|filozofiji]] imaju stupnjevi kao etički (čudoredni, moralni), pa religiozni pa, kobajagi, kô najviši, čisto filozofski. Ona pamet koja hoće taj, bajagi, viši filozofski stupanj, eno joj ga, bujrum, meni je sasvim dostatan ovaj moj, vjerski stupanj. Neka filozofska pamet zaošija kakvugod misao do kraja, namah će se u nju kō strijela zabosti toj misli oprečna misao i, uvrh glave, filozofska će pamet razbistriti pitanje bez odgovora i time se još i pohvaliti. A ja ovaki kakav sam, znam da je mačka Božiji stvor, a šta je mačka, filozof ne zna, jer mu filozofska pamet na to ne daje odgovora." ("Bosna je svoja" - decembar, 1990. - ''Ruhani i šejtani inspiracija'')
Anonimni korisnik

Navigacija