Razlika između izmjena na stranici "Leonardo da Vinci"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dodano 819 bajtova ,  prije 15 godina
nema sažetka izmjene
 
* "Čovjek je zaista kralj životinja, jer njegova svirepost nadmašuje njihovu. Mi živimo od smrti drugih. Mi smo hodajuće grobnice!"
 
 
*"Dijete začeto u zlovoljnoj razbludi žene, a bez želje muža, bit će malo vrijedno, kukavno i tupoglavo. Muškarac koji pristupa snošaju prepirno i nelagodno pravi naprasitu i svadljivu djecu. Ako se snošaj izvede s velikom ljubavlju i velikom željom sudionika, tada će dijete biti veoma umno i domišljato i živahno i ljubazno."
 
 
* "Kao što dobro iskorišten dan dariva ugodan san, tako i dobro proživljen život dariva smirenu smrt."
 
 
*"Kao što željezo zahrđa ako se ne upotrebljava, a voda se pokvari i kad je zima sledi, tako se i ljudska sposobnost uništi bez vježbe."
 
 
 
* "Onaj ko ne cijeni život, nije ga ni zaslužio."
 
 
*"Praksa uvijek mora biti građena na dobroj osnovi."
 
 
 
 
*"Slikar koji ne sumnja u svoje sposobnosti malo postiže."
*"Velika ljubav proizilazi iz velikog saznanja voljene stvari, a ako je malo poznaješ, malo ćeš je, ili je uopće nećeš moći voljeti."
 
 
*"Spolni čin i udovi u njem upotrijebljeni tako su gadni, da kad ne bi bilo ljepota lica i nakita djelatnika te ljudske pohote, priroda bi izgubila ljudski rod."
 
 
*"Svaka naša spoznaja počinje sa osjećanjima."
 
 
*"Velika ljubav proizilazi iz velikog saznanja voljene stvari, a ako je malo poznaješ, malo ćeš je, ili je uopće nećeš moći voljeti."
 
{{Wikipedia|Leonardo da Vinci}}
13.900

izmjena

Navigacija